Johan Derksen neemt deze ‘domme opmerking’ terug

Johan Derksen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Johan Derksen staat bekend om zijn zeer scherpe humor, die geregeld ten koste van anderen gaat. De analist zoekt vaak de grenzen op en haalt zich de woede op de hals van velen. Hoe veel kritiek er ook is over zijn grappen, een excuses van Derksen is zeldzaam. Behalve bij déze opmerking, waarvan Derksen nu afstand neemt.

Akwasi

Dat Johan niet graag terugkrabbelt maakte hij afgelopen zomer heel erg duidelijk. De analist maakte grappen over Akwasi die bij velen in het verkeerde keelgat schoten. Niet alleen kreeg Derksen kritiek, daardoor kwam ook het programma Veronica Inside flink in de problemen.

Verschillende bedrijven, waaronder Gamma en Albert Heijn, trokken massaal hun advertenties rondom het programma terug. Ook Oranje-internationals gaven aan niet meer geïnterviewd te willen worden door het programma.

De massale boycot om zijn ‘racistische’ opmerkingen zorgde niet voor veel paniek bij Derksen. Hij weigerde zijn Akwasi-opmerkingen terug te nemen en bleef erachter staan. ,,Ik bied mijn excuus niet aan, ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof.”

LEES OOK:

Johan Derksen over award voor Akwasi

Ziekte

Derksen trekt nu alsnog het boetekleed uit de kast en krabbelt terug. Hij laat weten een uitspraak die hij maandag deed in de uitzending van Veronica Inside terug te nemen.

Het gaat over een grap over de stofwisselingsziekte van PSV-middenvelder Mario Götze. Toen diens vrouw maandag in de uitzending ter sprake kwam maakte Derksen een uiterst ongepaste opmerking, blikt hij terug.

,,Toen die prachtige vrouw in beeld kwam, zei ik: ‘Nou, daar heb ik ook wel een stofwisselingsziekte voor over.’ Niet wetende dat het een vrij ernstige ziekte is.”

‘Hele domme, onbeschaafde opmerking’

Johan werd teruggefloten door een kritische kijker, wiens zoon ook aan een stofwisselingsziekte lijdt. Derksen vertelt door zijn onwetendheid een domme fout te hebben gemaakt en neemt het terug.

,,Hij schreef iets waar ik het helemaal mee eens ben: als ik had gezegd ‘daar heb ik ook wel kanker voor over’, dan was er een rel ontstaan. Maar door mijn onwetendheid over de ernst van een stofwisselingsziekte heb ik gewoon iets heel doms gezegd”. Hij erkent zijn fout. ,,Het was een bijzonder ongepaste opmerking.”

Tags

AkwasiJohan DerksenKritiekopmerkingenSpijtVeronica Inside

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie