Johan Derksen op ramkoers met RTL-directie

Door: DitjesDatjes
04-02-2018

Als de RTL-directie van plan is om Johan Derksen de les te lezen over de transgendergrap van afgelopen vrijdag dan komt ze van een koude kermis thuis.

„Ik sta er heel eenvoudig in: als RTL zich met de inhoud van het programma wil bemoeien, moet het mij onmiddellijk van de buis halen”, aldus de reactie van Derksen op de aankondiging dat RTL wil gaan evalueren.

Renate Gijp

Het waren Genee, Derksen en Boskamp die smadelijk moesten lachen om René van der Gijp die voortaan als Renate op tv zou gaan verschijnen. VI stak daarmee de draak met de Belgische Boudewijn van Spilbeeck, die afgelopen week zijn coming-out had. De Belgische VRT-journalist gaat voortaan door het leven als Bo.

Protest

Verschillende partijen hebben inmiddels protest aangetekend tegen de handelswijze van VI, waaronder het COC. Het is niet de eerst keer dat het voetbalprogramma in opspraak is. Zo viel Derksen ook uit naar Humberto Tan, die slecht scoort met zijn talkshow. Ook dat werd niet op prijs gesteld door de RTL-directie, die de uitspraken van Derksen oncollegiaal vond.

Derksen heeft echter geen spijt van de grap over Bo van Spilbeeck. „Ze zouden niet zo snel in paniek moeten raken. Je kunt van alles van ons programma vinden. Maar of je het nou leuk vindt, smakeloos, of wat dan ook… het is ons programma. Ik zit niet echt te wachten op een zedenpreek van RTL.”

Inmiddels is het niet zeker of VI blijft bestaan. Genee cs. hebben aanbiedingen ontvangen om het programma op een andere zender voort te zetten. De makers zouden bovendien er dan financieel ook nog op vooruit gaan. Voorlopig is nog geen keuze gemaakt.

[Lees hier het verhaal over Renate van der Gijp]

Meer DenD