Johan Derksen over ‘Kwijlebabbel’ Arie Nobody Boomsma

Eerste Voetbal-Inside
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

John de Mol was woedend, Arie ‘NOBODYBoomsma is een kwijlebabbel, Wilfred Genee pleegde verraad aan het format en de VI-ruzie wordt niet verder over de rug van de kijker uitgevochten.

Zie daar de vangst van de eerste paar minuten van het nieuwe seizoen van Voetbal Inside. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, het vaste trio, zaten gewoon weer aan tafel. Alsof er helemaal niets aan het handje was.

Een donderpreek van John de Mol was van de zomer voldoende om het trio weer in het gareel te krijgen. Achter de façade van Derksen, de nerveuze eerste minuten van Genee en het opmerkelijke zwijgen van Van der Gijp smeulde de vuurspuwende vulkaan VI-Inside nog na.

Zakkenvullers

,,Daar zitten we dan stelletje zakkenvullers”, zo trapte Wilfred Genee gevat af op deze vrijdagavond.

Aan het begin van de uitzending mocht Johan Derksen zijn hart nog een keer luchten over hoe Wilfred Genee de Akwasi-rel van een paar maanden geleden had aangepakt.

Derksen: ,,Dat jij de tegenpartij gaat pleasen dat heb ik als verraad opgenomen. (…) Dan moet ik hier weg.”

‘Kwijlebabbel’

Derksen spuwde zijn gal over de activiste Sunny Bergman en ‘kwijlebabbel’ Arie Boomsma (‘Arie Nobody Boomsma’), die die adverteerders opjutte om te stoppen.

Opmerkelijk detail in de frustratie van Derksen was ook het plotseling aanschuiven van Natacha Harlequin en Dries Boussatta aan de hoofdtafel tijdens de gewraakte uitzending in juni toen Derksen min om meer publiekelijk op het matje werd geroepen om verantwoording af te leggen. Normaal zitten gasten, zoals bijvoorbeeld arbiter Bas Nijhuis, aan de zijkant. Hij suggereerde dat hiervoor was gekozen om niet het verwijt van discriminatie te krijgen.

De Mol

Dat het trio toch weer aan tafel zit, blijkt vooral te maken te hebben met het ingrijpen van John de Mol. De Talpa-baas wees de muitende VI’ers op hun contract en heeft waarschijnlijk ook een veto uitgesproken. Je komt er hier nooit meer in als je stopt. Of zoiets dergelijks.

Presentator Genee kreeg aan het slot van de eerste 10 minuten nog wel de lachers op zijn hand.

,,Dan gaan we verder waar we gebleven waren… Akwasi”, waarmee Genee doelde op het besluit om de man niet te vervolgen na zijn oproep om geweld te gebruiken tegen Zwarte Piet.

Maar daarna was het toch echt voorbij. Genee, Van der Gijp en Derksen zetten het mes in het Nederlands elftal, dat afgelopen week pijnlijk verloor van Italië.

Een wanprestatie!

Johan Derksen

Tags

AKWASIARIE BOOMSMAJOHAN DERKSENJOHN DE MOLNATACHA HARLEQUINWILFRED GENEEWIM KIEFT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck