Johan Derksen schenkt helft salaris aan goede doelen

Door: DitjesDatjes
31-07-2020

Johan Derksen gaat de helft van zijn salaris schenken aan twee goede doelen. Dat bevestigt hij vrijdag tegen BuzzE na eerdere berichtgeving van het AD. De Veronica Inside-analyticus is tot dit besluit gekomen omdat hij “niet wil overkomen als een zakkenvuller”.

Vrijdagmiddag werd bekend dat Veronica Inside in september weer gewoon in de oude samenstelling terugkeert op tv, dus met Wilfred Genee als presentator en René van der Gijp en Johan als analisten. Zelf waren de mannen het er donderdag nog over eens geworden dat ze dan maar met het programma zouden stoppen, maar dat kon niet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Talpa-baas John de Mol had zich namelijk vrijdag met het gesprek tussen de drie heren over de toekomst van het programma bemoeid en had Johan verteld dat hij – ook al zou hij dat misschien hebben gewild – contractueel gezien niet kon stoppen met het programma. “Ik had geen keus”, aldus Johan. “Anders zou De Mol stappen ondernemen.”

Johan had volgens De Mol een contract dat hij uit moest dienen, maar om niet als “een zakkenvuller” over te komen heeft de analist besloten om de helft van zijn riante salaris te doneren aan het goede doel. Een deel gaat naar een hondenpension in Almere en een ander deel wordt geschonken aan Casper van Eijk, die onderzoek doet naar de bestrijding van alvleesklierkanker.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD