Johan Derksen tegen zijn eigen dochter: ‘Kinderen krijgen is grootste fout’

Johan niet blij met zijn dochter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marieke, de dochter van Johan Derksen, is al jaren met dezelfde partner en kinderen zijn er nooit van gekomen. Daar heeft ze vrede mee. ,,Johan heeft ook altijd tegen mij gezegd: Begin nooit aan kinderen. Dat is het stomste dat je kunt doen.”

Johan Derksen heeft er geen moeite mee om zijn mening te uiten, zelfs tegen zijn eigen kinderen niet. Zijn dochter Marieke is in oktober 44 jaar geworden en hoewel ze al jaren met dezelfde partner samen is, heeft ze nooit een kinderwens gehad. ,,Ik ben juist blij dat ik een leeftijd heb bereikt dat ik niet meer bang hoef te zijn dat ik zwanger word: dat schip heeft de haven verlaten”, vertelt Marieke in gesprek met weekblad Story. ,,Ik heb nooit kinderen gewild en mijn vriend gelukkig ook niet.”

‘Stomste dat je kunt doen’

Maar wat vindt haar vader Johan ervan dat hij nooit opa zal worden? ,,Johan heeft altijd tegen mij gezegd: Begin nooit aan kinderen. Dat is het stomste dat je kunt doen”, vertelt Marieke. ,,Toen heb ik weleens gezegd: Maar ik ben jouw kind hé? Maar goed, hij hoeft niet bang te zijn dat hij snel opa wordt, want mijn halfzus heeft volgens mij ook geen plannen in die richting.”

Johan wordt nooit opa

Johan kreeg na een later huwelijk dochter Anoeska. Zij woont in Londen en heeft geen hechte band met Marieke. ,,Er is geen ruzie hoor, en überhaupt no hard feelings, maar Johan en Anoeska’s moeder zijn na een jaar gescheiden”, legt Marieke uit. ,,Zij is bij haar moeder gaan wonen, ik ben bij Johan gebleven. Dan krijg je toch een andere band.”

Tags

JOHAN DERKSEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck