John Bosman openhartig over verlies Devin (5)

Door: DitjesenDatjes
26-10-2018

Oud-Ajacied John Bosman maakte het ergste mee wat je als ouder kan overkomen; hij verloor zijn kind. Toen zijn zoon Devin vijf jaar oud was kwam hij om bij een verkeersongeluk. Die dag staat nu, zeventien jaar later, nog steeds in zijn geheugen gegrift.

Reanimeren

Devin fietste samen met zijn moeder naar huis. Hij viel, en werd overreden door een taxibusje. In het ziekenhuis probeerde ze het jongetje nog te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. ,,Het was de zwartste dag uit mijn leven”, vertelt John aan Story. Eerder vertelde John aan ‘Helden’,,Ik geloof dat ik met 200 kilometer per uur over de snelweg vloog. Mijn tank was bijna leeg. Ook dat nog. Ik moest stoppen bij een benzinestation. Eenmaal aangekomen zag ik hem liggen op een ziekenhuisbed. Artsen eromheen.”

,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk. Devin hoort bij mij. Zijn dood is een zwarte bladzijde”, vertelt de oud-voetballer aan Story. ,,Alles is anders geworden. Ultiem genieten lukt niet meer.”

Vriendin

Toen Devin overleed, lag John net in scheiding met zijn vrouw, en de moeder van zijn kinderen. Ook kende hij pas net zijn nieuwe vriendin Nandy, die inmiddels zijn vrouw is. ,,Alles kwam tegelijk. Nandy heeft me er echt doorheen gesleept. Het was voor haar ook niet makkelijk.”

Meer DenD