John de Mol liep blauwtje bij Jan Slagter

John de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Media-tycoon John de Mol heeft een blauwtje gelopen bij Omroep Max-oprichter Jan Slagter. Het aanbod om over te stappen naar SBS heeft Slagter afgewezen, ondanks dat hij de vrije hand kreeg met een eigen zender en uiteraard een veel hoger salaris dan wat hij verdient bij de publieke omroep.

In een interview vandaag in De Telegraaf zegt Slagter dat hij aan de publieke omroep is gehecht. ,,M’n salaris is prima, ben zeker niet zielig, maar heb een keus gemaakt die me wellicht veel geld heeft gekost. Maak het mezelf behoorlijk lastig door bij de Publieke Omroep te horen.”

Kampioen

Omroep Max is kampioen kijkcijfers met programma’s die veel Nederlanders aanspreken en presentatoren die het warme bad van Max waarderen. Niet alleen ouderen kijken naar de programma’s, maar ook veel jongeren die bijvoorbeeld fan zijn van Heel Holland Bakt. 

Het aanbod van De Mol werd door Slagter afgeslagen. ,,John heeft wel tegen me gezegd: wil je niet bij ons komen werken? De verleiding was dat ik een eigen zender zou kunnen krijgen, maar ik besefte: het betekent ook dat je wat je in zeventien jaar met MAX hebt opgebouwd moet achterlaten.”

Fusie met WNL

Het vergaderen neemt Slagter in Hilversum voor lief, alhoewel hij nu weer wordt geconfronteerd met ambtelijke dwingelandij. Omroep Max zou volgens de bureaucraten een verplicht huwelijk moeten aangaan met Omroep WNL. De twee werken nu al samen maar dan op de achtergrond, maar daar moet het wat de Max-baas betreft ook bij blijven. Een fusie tussen de twee omroepen is volgens Slagter uitgesloten.

Tags

JAN SLAGTERJOHN DE MOLOMROEP MAXOMROEP WNLTALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie