John de Mol oogst veel kritiek over uitspraken

John de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

John de Mol heeft over enkele uitspraken in zijn optreden bij BOOS veel kritiek gekregen. Hij zou teveel verantwoordelijkheid bij de slachtoffers leggen…

Niet alleen de vermeende daders die in de uitzending van BOOS zijn voorgekomen kunnen veel kritiek oogsten. Ook uitspraken van John de Mol worden bekritiseerd. Hij reageerde in de uitzending op het vermeende gedrag. Hij sprak in de uitzending vooral over de rol van de slachtoffers als het ging om het melden van seksueel ongewenst gedrag. Niet zozeer over het gedrag van de mensen die fout zijn geweest.

Onveilige omgeving

Daarop wordt op de sociale media, maar ook in de kranten veel op gereageerd. Vanmorgen plaatsten vrouwen die werken bij Talpa een paginagrote advertentie in de krant met de tekst: ‘Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf.’ Onder  Emma Deckers, dochter van Daphne Deckers schrijft: ‘Dat John de Mol (nota bene de méést machtige man in dit verhaal) in volle overtuiging de verantwoordelijkheid bij de slachtoffers blijft leggen bevestigt des te meer de onveilige omgeving en de ondergeschikte positie waarin de slachtoffers zich bevonden.’ Ook Geraldine Kemper spreekt zich uit voor de slachtoffers.

De bewuste uitzending

Tags

JOHN DE MOLKRITIEKSEKSUEEL OVERSCHRIJDEND GEDRAGTALPATHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie