Johnny Depp: ik ga over mijn geld

Door:
26-04-2017

NEW YORK – Johnny Depp is van mening dat hij geen verantwoording af hoeft te leggen over hoe hij zijn geld uitgeeft. De 53-jarige acteur, die kampt met een miljoenenschuld, is verwikkeld in een juridische strijd met zijn voormalig managers. In een interview met The Wall Street Journal heeft Depp zich voor het eerst uitgelaten over zijn financiële problemen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is mijn geld”, stelt Depp. “Als ik elke dag 15.000 wattenbolletjes wil kopen, is dat mijn ding.” De acteur beschuldigt The Management Group van fraude en nalatigheid. Hij wil 25 miljoen dollar (bijna 23 miljoen euro) zien van het bedrijf, dat volgens hem verantwoordelijk is voor zijn schuld van ruim veertig miljoen dollar (bijna 37 miljoen euro). Volgens Depp lieten zijn zaakwaarnemers het na belasting af te dragen, werden zonder zijn toestemming leningen verstrekt en werd veel te veel geld betaald voor allerlei diensten.

The Management Group beweert op zijn beurt dat Depp jarenlang op te grote voet leefde. Zijn flamboyante levensstijl zou de acteur ruim twee miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro) per maand kosten. De managers lieten via hun advocaat weten er altijd alles aan gedaan te hebben om Depp tegen zichzelf in bescherming te nemen en zijn financiën op orde te houden.

Teleurgesteld

“Waarom hebben ze me niet laten vallen als cliënt als ik zo onhandelbaar was?”, vraagt Depp zich af in het interview. “Ik heb jarenlang heel, heel hard gewerkt en veel mensen vertrouwd. Sommigen hebben mij overduidelijk teleurgesteld.”

De strijd tussen Depp en zijn voormalig zaakwaarnemers lijkt voorlopig nog niet gestreden. The Management Group wil op zijn beurt nog 560.000 dollar (515.000 euro) van de acteur vanwege een nog openstaande rekening. Bovendien wil het bedrijf zwart op wit dat Depp zelf verantwoordelijk is voor zijn financiële strubbelingen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD