Joling verbijsterd over kerstlampjestaboe Femke Halsema

Gerard Joling
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,,Een aanmeldplicht voor kersverlichting is toch belachelijk?! Je betaalt toch je eigen stroom?!. Het is de tijd van het licht en door die lichtjes brengt het toch een soort van vreugde en plezier, want mensen worden er vrolijk van.

Aldus zanger Gerard Joling, die zich stoort aan de aanpak van de de hoofdstad waarvan het gemeentebestuur zachtwit gekleurde kerstverlichting voorstaat.

Joling: ,,Daarbij, als je het vergelijkt met steden als Moskou en New York valt het hier natuurlijk in het niets. Maar dat heb je met een burgemeester als Halsema die altijd van die idiote dingen in haar hoofd haalt.”

Kerstverlichting

Gerard Joling is de man van de overdadige kerstverlichting. Elk jaar is zijn villa in Aalsmeer een baken van licht. Gerard heeft dus geen goed woord over voor burgemeester Femke Halsema die wil dat Amsterdammers voortaan vooraf moeten melden dat ze hun huis uitbundig willen verlichten. En in de binnenstad worden gekleurde lampjes helemaal taboe.

Wat moet ik daar verder over zeggen? Ik vind het belachelijk. Sinds deze burgemeester de scepter zwaait gebeuren er allemaal rare dingen in de stad. Die vrouw heeft geen enkele bestuurservaring en dat merk je aan alle kanten. Ik brand wel een extra lampje voor de mensen waar het niet kan.”

Heerlijke jeugd

,,Ik heb een heerlijke jeugd gehad. Verjaardagen en kerst werden groots gevierd, samen met mijn opa en oma. Het begon altijd met de kerstboom optuigen met mijn vader. Wij hadden een buurman die veel deed met kerstversiering. Dus van hem kregen we ook vaak spullen. Wij woonden op een hoekhuis, en ik maakte altijd met plakband een soort sneeuwraampjes op het zijraam, dat vond mijn moeder goed,” vertelt de zanger.

Kerstcircus

,,Vaak gingen we ook naar een kerkdienst en daarna samen kijken naar het kerstcircus op televisie. Zo hadden we altijd een topkerst. En dat is altijd zo gebleven, ik vier het zelf ook nog steeds met veel lichtjes in mijn tuin en een beetje overdreven verlichting. Dat vind ik gewoon heel leuk, want ik vind kerst een mooie tijd. Het is de tijd van het licht om het zo maar te zeggen. Wat ik ervan vind dat burgemeester Halsema van Amsterdam met een nieuwe regeling komt om de kerstverlichting in Amsterdam te reguleren?”  

Tags

AMSTERDAMFEMKE HALSEMAGERARD JOLING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck