Jort financierde toch Thierry Baudet

Jort Kelder
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het staat inmiddels vast dat Op1-presentator Jort Kelder een maandlang Thierry Baudet heeft gefinancierd door een videoman die aan slag ging voor het Forum voor Democratie te betalen.

Tegelijkertijd is Kelder, ooit hoofdredacteur van het zakenblad Quote maar inmiddels presentator van Op1 en destijds politiek duider, werkzaam voor de publieke omroep. Elke week presenteert hij de talkshow Op1 waarin ook politici aan tafel zitten.

Geste

Baudet was in een podcast Kelder zeer erkentelijk voor zijn geste, omdat de video’s die door de door Kelder betaalde kracht ook werden gebruikt in de verschillende talkshows. Dat leverde FvD meer publiciteit op en uiteindelijk ook de zetels.

Kelder is daarnaast ook een ‘vriend’ van premier Rutte. Door dit alles komt zijn geloofwaardigheid als onafhankelijk journalist steeds verder onder druk te staan.

Kelder beschouwt de publiciteit als een heksenjacht op zijn persoon.

Reactie Bas Haan

Bas Haan, journalist bij Nieuwsuur, is kritisch via Twitter: ,,Je begint je af te vragen: zouden types als ‘Jort’, zijn beste vriend ‘Mark’ en diens uitvoerder ‘Hugo’ allemaal dezelfde leraar ‘moraal en ethiek’ hebben gehad? En welke kneus was dat dan in hemelsnaam?”

Ook Ferry Mingelen, destijds van Den Haag Vandaag begrijpt er niets van: ,,Jort Kelder betaalde campagnefilmpjes voor Baudet. Prima. Maar een politiek journalist kan dat niet doen. Het is gewoon heel ondenkbaar dat ik ooit campagnefilmjes voor VVD, PvdA of LPF had gemaakt. Er zijn grenzen. Jort klaagt nu over een heksenjacht. Hij bezoedelt het vak.”

Onafhankelijkheid

Volgens Kelder heeft dit alles echter op zijn onafhankelijkheid geen enkele invloed. Hij noemde het zelfs onzin vandaag. . ,,De obsessie met Baudet maakt dat sommigen hier een rel van hopen te maken”, reageert Kelder tegenover De Volkskrant.

Ondanks gesputter van Kelder staat zijn onafhankelijkheid wel degelijk ter discussie. In het verleden dook al een foto van hem op met Baudet op de vliegtuigtrap na een reisje. Het is nog onduidelijk hoe de hoofdredactie van Op1 reageert op de meest recente ontwikkelingen.

Het was overigens Baudet zelf die in een soort euforische stemming konde deed van de hulp van Baudet. DenD.nl schreef er al eerder over. Lees HIER.

Tags

FVDJORT KELDERMARK RUTTETHIERRY BAUDET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck