Jules Deelder verkoopt merkwaardig ‘kluskasteel’ in stijl

Door: DitjesenDatjes
14-03-2018

Jules Deelder, de nachtburgemeester, probeert zijn merkwaardige kasteel te verkopen. Hoewel de makelaar de positieve punten van het huis goed weet te verwoorden, zijn het vooral de foto’s die de aandacht trekken.

Plafond

Er is geen kleur te bekennen in de foto’s van het huis van Jules Deelder. Wel staat de dichter en schrijver zelf op de foto, wat ongebruikelijk is op Funda. Misschien hoopt Jules de aandacht af te leiden van het enorme gat in het plafond.

Het 17e eeuwse huis in Rotterdam is meer dan 400 m2 groot. De makelaar erkend wel dat het huis in een niet al te beste staat verkeert. Op Funda staat het volgende:  Dit unieke herenhuis dateert uit 1913 en biedt, mede door de aparte zij-entree, zeer veel mogelijkheden zoals bijvoorbeeld kantoor en of praktijk aan huis. Het huis is met liefde bewoond geweest en beschikt nog over vele authentieke details, echter een renovatie is noodzakelijk.

De koper van het huis krijgt een stukje echt Rotterdams cultureel erfgoed. Boven de hoofdentree bevindt zich nog een echte gevelsteen met de tekst
“DIT IS IN DE DOLPHYN VAN STEEN.
BETROUT OP GODT
VREEST HEM ALLEEN.
HEBT GHY GEEN MACHT
BEVEELT GODT DE KRACHT.”

Ondanks dat het herenhuis een flinke opknapbeurt nodig heeft, is de vraagprijs 950.000 euro.

Meer DenD