‘Kaarsverhaal is door Johan Derksen verzonnen’

Kaarsverhaal niet gebeurd volgens René van der Gijp
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

René van der Gijp stelt na een tumultueuze week dat het ‘kaasverhaal’ door zijn collega Johan Derksen bij Vandaag Inside is verzonnen. ,,Dat verhaal bestaat helemaal niet”, zegt Van der Gijp dit weekeinde tegen De Telegraaf.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de zaak waar 50 jaar geleden mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd is volgens hem volstrekt zinloos. ,,In het ‘onderbroekenlol in kantinecircuit’ heb ik dit al dertig keer voorbij horen komen in allerlei weergaves”, zegt Van der Gijp.

‘Verhaaltje aangedikt’

De doelman van Veendam, wiens naam door Derksen niet werd genoemd in de uitzending. kan zich het incident totaal niet herinneren. Het blijkt 67-jarige Dick Ploeger te zijn. ,,Ik hoorde een verhaaltje dat een beetje was aangedikt”, aldus reageerde ex-keeper Ploeger in diverse media. ,,Ik was verbijsterd toen ik het hoorde. Zo ken ik hem niet.”

Volgens oud-voetballer Van der Gijp heeft Talpa het contract van de VI-bemanning afgelopen vrijdag al voor 14.00 uur ontbonden. Donderdagavond was de laatste uitzending van de succesvolle talkshow. Dagelijks keken er gemiddeld 800.000 Nederlanders naar.

Irritatie over Talpa-baas

Van der Gijp stoort zich vooral aan de uitlatingen van een van de Talpa-bazen, Paul Römer. Die zei op Radio 1 dat Vandaag Inside niet meer van deze tijd is. Deze zoon van acteur wijlen Piet Römer zou door Derksen steevast tijdens vergadering ‘Baantjer Junior’ zijn genoemd, wat niet in goede aarde viel bij de man die eerder omroepbaas was bij de NTR en een blauwe maandag in de Raad van Commissarissen zat van Ajax.

Waarnemers verwachten dat Vandaag Inside wellicht na de zomer een nieuwe kans krijgt, met of zonder Johan Derksen.

Tags

JOHAN DERKSENPAUL RÖMERRADIO 1RENE VAN DER GIJPTALPAVANDAAG INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck