Kan Koningin reputatie familie nog redden?

Uiteenvallen Windsor
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De ooit zo hechte koninklijke Britse familie lijkt uit elkaar te vallen. In 2019 ging het gesprek in Groot-Brittannië vooral over de schandalen rondom prins Andrew en zijn betrokkenheid bij de seksfeestjes van Jeffrey Epstein. 2020 gaat net zo dramatisch verder, met de aankondiging van de ‘Megxit’. Kan de Koningin de reputatie van haar familie nog redden?

Geen grip op familie?

Haar taak als Koningin heeft Elizabeth altijd belangrijker gevonden dan haar familie. Dat weten Netflixers die The Crown hebben bekeken maar al te goed. Toch zal de Koningin niet blij zijn met het vertrek van prins Harry en Meghan als ‘senior’ lid van het Britse Koningshuis. Vooral omdat duidelijk is dat haar kleinzoon zonder overleg de beslissing heeft genomen en de Koningin nog maar nauwelijks grip heeft op haar familie. De reputatie van de Windsor-familie staat namelijk op het spel.

Bewijzen rondom prins Andrew

Alle commotie rondom prins Harry en Meghan Markle duwt de affaire rondom Prins Andrew naar de achtergrond, maar Britten zullen niet snel vergeten wat er rondom de zoon van koningin Elizabeth speelt. De man ligt onder omdat hij jaren geleden betrokken was bij de seksfeesten van zedendelinquent Jeffrey Epstein. Andrew wordt ervan beschuldigd minderjarige vrouwen te hebben aangerand. Hij ontkent alle beschuldigingen, maar ondertussen stapelen de bewijzen zich op. Zo zijn er foto’s gevonden waar de jonge prins samen met Epstein en met Harvey Weinstein posteert. Daarnaast vertelde de vrouw die als meisje misbruikt is door prins Andrew dat hij enorm zweette. Andrew vertelde dat hij niet kan zweten, maar op foto’s is toch echt te zien dat hij zweetplekken onder zijn oksels heeft zitten.
De man heeft zijn koninklijke taken neergelegd en houdt zich nu op de achtergrond. Hij is zelfs niet naar het verlovingsfeest van zijn dochter gegaan.

Tags

CRISISHARVEY WEINSTEINKONINGIN ELIZABETHMEGHAN MARKLEPRINS ANDREWPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck