Kapsalon Romy krijgt meer zalen in de avonden

Door: DitjesDatjes
11-10-2019

De familiefilm Kapsalon Romy krijgt de komende week meer vertoningen in de avonduren. Dat vertelde scenarist Tamara Bos vrijdag in het NPO1-programma De Nieuws BV. De film, die vertelt over de band tussen een oudere kapster met beginnende dementie (Beppie Melissen) en haar kleindochter, ontving kasten vol prijzen en lovende recensies. Maar de bezoekersaantallen vielen vooralsnog wat tegen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Alles is echter relatief”, aldus Tamara Bos. “We staan op de 24e plek. Maar in sommige bioscopen draait de film maar één keer per dag. De grote blockbusters draaien vier, vijf keer per dag.” De scenariste van onder meer Minoes en Het Paard van Sinterklaas vindt het jammer dat iets kwetsbaardere Nederlandse bioscoopfilms over het algemeen te weinig kansen krijgen in de theaters.

“Kapsalon Romy is geen bekende titel”, stelt ze. “Het is geen hap-slik-wegbrok, maar wél een ontzettend mooie film. Soms is dat echter voor bioscopen niet genoeg. Die willen dan vooral geld verdienen; hun liefde voor geld is dan groter dan hun liefde voor het product.” In het najaar komen er heel veel bioscoopfilms uit omdat dit commercieel gezien een heel gunstige periode is. “We hebben prachtige recensies. Maar de programmering zit nu zo op slot dat het vrijwel onmogelijk is om daar nog tussen te komen.”

Over generaties heen

Veel bioscopen erkennen echter de potentie van Kapsalon Romy en gaan de film de komende week ook in de avondprogrammering opnemen. “Het is geen kinderfilm, maar een verhaal dat ook volwassenen heel mooi vinden. Er zitten heel veel thema’s in de film, die over alle generaties heen reiken.”

De Nederlandse titels doen het momenteel sowieso erg goed in de bioscopen. De thriller Instinct (met Carice van Houten), de coming of age-film De Belofte van Pisa (naar het boek van Mano Bouzamour) en de platte romantische komedie Fuck de Liefde trekken veel bezoekers.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD