Kate: ‘Ik was een naïeve moeder’

Door: Hans Jacobs
14-02-2019

Catherine, de hertogin van Cambridge, vertelt in tijdschrift People dat zij, toen haar kinderen pas net geboren waren, te naïef zou zijn geweest op het geestelijk vlak van de opvoeding. In het begin van haar moederschap had ze niet door dat de eerste jaren van een kinderleven veel betekenen voor de toekomst. „Het is cruciaal dat iedereen die betrokken is bij die belangrijke tijd – leraren, ouders en verzorgers – het goed doen”, zei de echtgenote van prins William.

Scholen

Catherine zegt onder andere ook dat het bij scholen beter moet worden aangepakt. Zo zei ze tijdens een toespraak het volgende: „Wat we hier allemaal vandaag hebben besproken, brengt echt de vitale rol aan het licht van leraren bij het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van onze jongste kinderen.”

Goede doelen

Bij alle goede doelen waar Catherine werkte, werd ook tegen haar gezegd dat de jongere jaren van het kind heel belangrijk zijn op geestelijk vlak. „In de afgelopen acht jaar dat ik met goede doelen werk, leer ik keer op keer van experts dat de oorzaak van zoveel hedendaagse sociale problemen zijn oorsprong vindt in de eerste jaren van iemands leven”, vertelt zij tijdens haar toespraak.

Meer DenD