Katja noemt kritiek politie ‘Zeer frustrerend’

Katja Schuurman
Door: Eva Steins
13-10-2020

Katja Schuurman heeft het aan de stok met de Amsterdamse politie. Zij werd flink op de vingers getikt na een misleidend bericht op haar Instagram. De woordvoerder van de politie reageerde verbijsterd en eist dat Katja de waarheid vertelt. Nu reageert zij op de terechtwijzing van de politie. ,,Ik probeer me in te houden…”

Misleiding

Katja Schuurman raakte flink in opspraak na een misleidend bericht op haar Instagram. Zij bekritiseerde de Amsterdamse politie maar verdraaide het verhaal in haar eigen voordeel. De actrice gaf haar volgers inzicht in een incident dat plaatsvond bij de restaurants van haar vriend Freek van Noortwijk.

Uit het bericht kan opgemaakt worden dat het restaurant een officiële waarschuwing krijgt voor het overtreden van een belangrijke coronaregel: er zouden na 22.00 nog gasten aanwezig zijn in het restaurant.

Katja deelde een verontwaardigd bericht van de waarschuwing die om 22.03 gegeven zou zijn, met erbij een filmpje van de confrontatie tussen het personeel en de politie. Katja spreekt van schande dat de politie drie minuten na de verplichte sluitingstijd een boete uitdeelt.

Echter deelt Katja hier niet de volledige waarheid. Het zou namelijk gaan om twee verschillende incidenten. Het incident op het filmpje vond niet plaats om 22.03 maar bijna twee uur later, om 23:50. Ook zegt de politie geen officiële waarschuwing voor dat incident te hebben gegeven aangezien het zou gaan om personeelsleden die zich aan de regels hielden.

Politie

De politie van Amsterdam voelt zich onrechtmatig beschuldigd van onterecht handelen en tikt Katja op de vingers. De woordvoerder deelt het onbegrijpelijk te vinden dat iemand met zoveel volgers een statement maakt die niet op de waarheid gebaseerd is.

,,Als BN’er met veel volgers heb je ook een voorbeeldfunctie. Dan zouden wij het waarderen als de zaken eerlijk worden voorgesteld. Dit straalt niet het juiste beeld uit. Zeg er dan ook bij dat het filmpje om 23.50 uur is gemaakt.”

LEES OOK:

Katja Schuurman misleidt volgers en politie is woedend

Reactie

Katja laat het er niet bij zitten en reageert op haar beurt verontwaardigd tegenover de politie. In de podcast van Giel Beelen deelt zij haar reactie. Giel leest Katja’s reactie voor aangezien zij te druk is met haar kleintje.

Giel begint ,,Ze vond het belangrijk om zich uit te spreken,” en leest vervolgens haar reactie voor.

,,Daar waar velen dat niet durven. En je ziet ondanks vele positieve reacties waarom niet,” begint zij haar betoog. Katja lijkt geen spijt te hebben van haar actie en deelt een sneer uit naar de politie.

,,Zelfs politie en gemeente proberen recht te spinnen wat krom is. Zeer frustrerend. Ik probeer me in te houden en niet mijn gelijk af te dwingen. Het heeft treurig genoeg geen zin.”

Katja gaat verder niet in op de beschuldigingen dat zij haar volgers misleidde. Wel uit zij haar kritiek op het huidige beleid.

,,Ik zie het verdriet van mijn vrienden die aan het repeteren zijn voor theaterstukken, sportverenigingen draaiende proberen te houden, restaurants overeind, winkeltjes levend. Gezondheid gaat niet alleen over leven en dood, het gaat over geluk. Levensvreugde, toekomstplannen. Wat is leven waard als je niet kan leven? Was getekend, Katja Schuurman.”

Meer DenD