Katja Schuurman verwijdert omstreden berichten

Katja Schuurman
Door: Eva Steins
15-10-2020

Katja heeft haar doel niet bereikt. Zij plaatste op Instagram een bericht om de coronamaatregelen vanuit een kritisch oogpunt te herzien. Haar statement ontplofte en maakte veel los bij onder meer de politie van Amsterdam, die haar actie ‘onbegrijpelijk’ vonden. Nu heeft Katja haar berichten verwijdert en treed zij naar buiten met ene nieuw statement.

Voorbeeldfunctie

De Amsterdamse politie was niet blij met de berichten van Katja, die volgens hen een verdraaide versie van de waarheid waren. Zij floten Katja terug en wezen de actrice op haar voorbeeldfunctie.

,,Als BN’er met veel volgers heb je ook een voorbeeldfunctie. Dan zouden wij het waarderen als de zaken eerlijk worden voorgesteld. Dit straalt niet het juiste beeld uit. Zeg er dan ook bij dat het filmpje om 23.50 uur is gemaakt.”

LEES OOK:

Katja noemt kritiek politie ‘Zeer frustrerend’

Verwijderd

Inmiddels heeft Katja ervoor gekozen de berichten te verwijderen. Zij plaatst een uitgebreid betoog op haar Instagram waarin ze haar acties toelicht.

,,Mijn laatste twee posts heb ik verwijderd. Niet omdat ik er niet achter sta, maar omdat.. Ik zal proberen niet teveel woorden te gebruiken, want de reacties van sommige media én politie hebben laten zien dat al die woorden daadwerkelijk lezen hun eigen stukjes of verweer maar vervelend in de weg stonden. Ik zette vraagtekens bij bepaalde coronamaatregelen die ons boven het hoofd hingen, omdat ze niet goed werden uitgelegd of omdat ze niet consequent waren.

Nu de maatregelen -als ook de consequenties voor reguliere zorg- feiten zijn, wil ik eigenlijk maar 1 ding communiceren: Laten we er samen voor gaan. In godsnaam. In de hoop dit kutvirus er zo snel mogelijk onder te krijgen. Ja, ik vind nog steeds een aantal maatregelen onterecht. En ja, ik ben het met onze president eens dat we onze energie niet teveel moeten steken in discussiëren, maar in het uitbannen van corona. Voor zover dat mogelijk is.

Wat niet wegneemt dat we kritisch mogen blijven en vragen moéten blijven stellen. Om elkaar scherp te houden. En omdat ik nog steeds hoop op logisch en eerlijk beleid voor alle sectoren. (Oké, toch nog 1 vraagje dan: wat is de idee achter 30 man publiek in álle theaterzalen, of ze nou zo klein zijn als de Kleine Komedie of zo groot als Carré. Of het Concertgebouw. Of de Schouwburg.) Hm, toch nog best veel woorden. Samenvatting: Laten we er de komende maand serieus voor gaan! Ik sluit af met de leus van het team van All Stars: ‘Samen is niet alleen!’”

View this post on Instagram

Mijn laatste twee posts heb ik verwijderd. Niet omdat ik er niet achter sta, maar omdat.. Ik zal proberen niet teveel woorden te gebruiken, want de reacties van sommige media én politie hebben laten zien dat al die woorden daadwerkelijk lezen hun eigen stukjes of verweer maar vervelend in de weg stonden. Ik zette vraagtekens bij bepaalde coronamaatregelen die ons boven het hoofd hingen, omdat ze niet goed werden uitgelegd of omdat ze niet consequent waren. Nu de maatregelen -als ook de consequenties voor reguliere zorg- feiten zijn, wil ik eigenlijk maar 1 ding communiceren: Laten we er samen voor gaan. In godsnaam. In de hoop dit kutvirus er zo snel mogelijk onder te krijgen. Ja, ik vind nog steeds een aantal maatregelen onterecht. En ja, ik ben het met onze president eens dat we onze energie niet teveel moeten steken in discussiëren, maar in het uitbannen van corona. Voor zover dat mogelijk is. Wat niet wegneemt dat we kritisch mogen blijven en vragen moéten blijven stellen. Om elkaar scherp te houden. En omdat ik nog steeds hoop op logisch en eerlijk beleid voor alle sectoren. (Oké, toch nog 1 vraagje dan: wat is de idee achter 30 man publiek in álle theaterzalen, of ze nou zo klein zijn als de Kleine Komedie of zo groot als Carré. Of het Concertgebouw. Of de Schouwburg.) Hm, toch nog best veel woorden. Samenvatting: Laten we er de komende maand serieus voor gaan! Ik sluit af met de leus van het team van All Stars: ‘Samen is niet alleen!’

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman) on

Meer DenD