Keizer Naruhito bijna klaar met plechtigheden na troonsbestijging

Door: DitjesDatjes
03-12-2019

Keizer Naruhito is ruim zeven maanden na zijn troonsbestijging bijna aan het einde gekomen van het afwerken van alle verplichte plechtigheden die daarmee automatisch samenhangen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De afgelopen weken heeft hij besteed aan het ‘melden’ aan de Shinto-goden en zijn voorgangers dat zijn inhuldiging en de bijbehorende Daijosaiceremonie hebben plaats gevonden. Dinsdag bezocht hij samen met keizerin Masako de graftombes van zijn overgrootvader keizer Taisho en van grootvader keizer Hirohito, die postuum keizer Showa wordt genoemd.

Ook daar berichtte het keizerspaar elk afzonderlijk over de eerdere plechtigheden, zoals ze dat ook deden bij de tombes van keizer Jimmu – volgens overlevering de eerste keizer van Japan -, keizer Komei en keizer Meiji, die Japan opende voor westerse invloeden.

Woensdag wacht keizer Naruhito en keizerin Masako nog de taak naar de keizerlijke heiligdommen te gaan op het terrein van het paleis en daar eer te betonen, ter afsluiting van de al op 1 mei begonnen reeks verplichtingen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD