Kijkers diep onder de indruk van positieve Israel van Dorsten: ‘Zoveel meegemaakt’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Israel van Dorsten, bekend van het Ruinerwold-verhaal, deed in de eerste aflevering van Boerderij van Dorst samen met Jaimie Vaes zijn verhaal. Kijkers zijn diep onder de indruk van de positieve Israel: hoewel hij jarenlang afgesloten van de buitenwereld leefde, weet hij al te goed hoe alles in elkaar steekt. ,,Wat een wijsheid en prachtige persoonlijkheid!”, luidt het op Twitter.

Israel zat als één van de ‘kinderen van Ruinderwold’ jarenlang vast op een afgelegen boerderij. Na de dood van zijn moeder leefde hij samen met zijn broers en zussen onder de knoet van hun psychotische vader. Hij ontdekt nu pas de échte buitenwereld en kijkers zijn onder de indruk van zijn wijsheid.

Positief

Het was niet makkelijk om los te komen van zijn jeugd, maar door zijn positieve instelling leidt Israel inmiddels een eigen leven en studeert hij sociologie. Daar wil hij onderzoeken hoe sektes precies ontstaan. ,,Als ik het negatieve kan ombuigen in het positieve, dan is het niet voor niets geweest”, zegt hij in het programma.

Gelukkig

Jarenlang heeft Israel van zijn vader te horen gekregen dat de buitenwereld een slechte plek is. Gelukkig ziet hij dat zelf heel anders. ,,Ik vind de wereld nog best wel mooi eigenlijk”, vertelt hij. ,,Als je jezelf bent, dan ben je gelukkig. Ik denk dat mensen meestal ongelukkig worden als ze iets doen dat eigenlijk niet bij ze past.”

‘Hij heeft mijn hart gestolen’

Kijkers zijn diep onder de indruk van de wijze woorden van Israel. ,,Israel heeft mijn hart gestolen. Wat een wijsheid en prachtige persoonlijkheid!”, schrijft een kijker op Twitter. En een ander: ,,Ik vind Israel zo puur, echt prachtig.”

Over Jaimie Vaes, die ook te gast was op de boerderij van Raven, zijn kijkers minder enthousiast. ,,Weer genoten van de uitzending, al had de ‘glamour’ poes niet gehoeven. Voegt niets toe”, meent een kijker. ,,En Israel is een zeer wijze jongeman die dat gast best kon opvullen. Veel respect voor deze jonge, wijze, inspirerende knul… Bijzonder hoe wijs hij is na zijn jeugd!”

Tags

BOERDERIJ VAN DORSTISRAEL VAN DORSTENRAVEN VAN DORSTRUINERWOLD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck