Kijkers geschrokken na heftige docu Jochem Myjer

Jochem Myjer
Door: Lois Kuhfus
29-09-2020

Een documentaire waarin cabaretier Jochem Myjer op de voet gevolgd werd shockeert kijkers. In de docu wordt het zware leven van Jochem pijnlijk zichtbaar. Jochem liet zichzelf van een andere kant zien dan de meeste van hem gewend zijn. Hard huilend, druipend van het zweet en trillend van de pijn in zijn nek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tumor

In 2011 overleefde de cabaretier een operatie aan een ruggenmergtumor. Sindsdien is zijn gezondheid niet meer hetzelfde: de operatie heeft een flinke slag gemaakt op zijn fitheid. Hij kan nog maar drie keer per week optreden, onder strenge voorwaarden dat hij niet gestoord wordt in zijn rituelen en ritme.

Jochem houdt het alleen vol als hij de middag voor een optreden stipt om vijf uur eet, geen minuut vroeger of later. Als er ook maar iets niet loopt volgens planning schiet hij zo erg in de stress, dat hij ervan moet kotsen.

LEES OOK:

Documentaire over Jochem Myjer trekt 815.000 kijkers

Zelfkritiek

Zijn strakke regime gaat gepaard met een hoop zelfkritiek. Jochem zet alles op alles om zijn laatste stukje energie te gebruiken in zijn shows. Als dit minder goed gaat dan hij van zichzelf verwachtte is hij keihard voor zichzelf: ,,Kut! het lukt me gewoon niet de perfecte show te spelen.”

Kijkers reageren geshockeerd op de kijk in zijn leven: ,,Brok in m’n keel.” en ,,Tranen in m’n ogen.” schrijven zij op Twitter.

Ook collega Brigitte Kaandorp onthult aan 2doc dat zij geschrokken is van de documentaire: ,,Jezus, het is nog veel zwaarder dan ik al wist.’’

Meer DenD