Kijkers ‘Op zoek naar Maria’ ergeren zich kapot

Op zoek naar Maria
Door: Eva Steins
22-02-2021

Musicalliefhebbers zaten gisteravond paraat bij de eerste aflevering van ‘Op zoek naar Maria’. Hoewel velen blij waren weer te kunnen genieten van een musical optreden, raakten anderen zwaar geïrriteerd…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Op zoek naar Maria krijgen nachtegaaltjes de kans van hun leven. In het programma gaat AVROTROS op zoek naar de actrice die de rol van Maria in de musical The Sound Of Music gaat vertolken.

Muziek

In de aflevering van gisteravond kregen tien Maria’s de kans om zich van de beste kant te laten zien. Alle tien zongen zij een solo, de een een klassieker en de ander een popnummer.

Kijkers thuis genoten van de optredens, maar er was ook een flinke irritatie bij velen. De tien Maria’s zongen onder begeleiding van een live orkest, maar in een lege zaal. Toch was er wel applaus te horen, iets wat bij veel kijkers op de zenuwen werkte.

Alleen juryleden Pia Douwes, Richard Groenendijk, Jamai Loman en regisseur Carline Brouwer zaten in de grote theaterzaal en daarom kozen de makers ervoor gebruik te maken van een applausband.

Kritiek

Op Twitter was het duidelijk dat kijkers thuis zich kapot ergerden. ,,Mag volgende keer de applausband weg?” tweette een kijker. Een ander leek iets meer gefrustreerd.

,,Stop met dat applaus, het is eng!”

Meer DenD