Kijkers verbaasd over Jinek

Eva Jinek
Door: Lies Jansen
22-02-2020

Een ‘opmerkelijke’ vrijdagavond voor de kijkers van het programma Jinek. Hoewel RTL eerst had aangegeven geen reclames uit te zenden tijdens de talkshow, lijkt RTL die voorwaarde nu over boord te hebben gegooid. Een hoop kijkers reageerden verward toen er ineens reclame werd uitgezonden.

,,Reclame?”, ,,#jinek zonder reclame was dus ook fakenieuws. Ik ben weg naar #op1. Wat #jinek brengt is toch gesponsord”, en ,,Door de reclame #Jinek nu over naar #Op1”, waren enkele reacties op Twitter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Tegenvallende’ kijkcijfers?

Kijkers vermoeden dat de ietwat ‘tegenvallende’-kijkcijfers gecompenseerd moeten worden met de kosten van de reclame. Hoewel ze de hoogst-scorende talkshowster van RTL is, zakken de hoeveelheid kijkers wel. Vorige week scoorde ze 666.000 kijkers en deze week zakte dit door naar 664.000. RTL heeft bekend gemaakt dat het ging om een eenmalige onderbreking: ,,We hebben eenmalig de enige onderbreking, die normaal direct achter de gastenaankondiging komt, verplaatst om te kijken wat voor effect dit zou hebben.”

Meer DenD