Klassieker van animator Hayao Miyazaki gerestaureerd in bioscoop

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een 45 jaar oude film van animator Hayao Miyazaki is gerestaureerd en verschijnt binnenkort in de bioscoop. Het gaat om zijn eerste film Lupin III: The Castle of Cagliostro uit 1979. De film is volgens filmdistributeur Film Incompany “een duizelingwekkende animatie, vol actie en avontuur, en zal de animeliefhebbers van toen en nu met elkaar verbinden.” De film draait vanaf 4 april.

De animatie vertelt het verhaal van meesterdief Lupin III, die samen met zijn handlanger Jigen naar het afgelegen Europese land Cagliostro reist om wraak te nemen op iemand die hem heeft opgelicht. In het land ontmoeten ze prinses Clarisse, die gedwongen wordt om met de sinistere graaf Cagliostro te trouwen. Om haar te redden moeten Lupin en Jigen zich een weg banen door een kasteel vol vallen en huurmoordenaars.

Miyazaki is de medeoprichter van animatiestudio Ghibli, en maakte onder meer de films Spirited Away (2001), Howl’s Moving Castle (2004) en The Boy and The Heron (2023). Die laatste is genomineerd voor een Oscar. Eerder won Miyazaki al een Oscar voor Spirited Away.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck