Kleedkamergeruchten: Dé ware reden van vertrek Lieke Martens?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Nederlandse vrouwen moeten het op het EK zonder Lieke Martens doen: de linksbuiten van de Oranjevrouwen heeft een voetblessure opgelopen. Maar is dat wel de échte reden van haar vertrek? Eerdere uitspraken wekken het vermoeden dat er nóg iets speelt…

Voor Lieke Martens is het EK voorbij. Tijdens het duel met Zwitserland heeft ze een blessure aan haar rechtervoet opgelopen. De blessure zou zo ernstig zijn dat verder voetballen onverantwoord is.

Opvallend is dat Lieke onlangs nog een aantal veelzeggende uitspraken heeft gedaan. Hoewel ze wordt gezien als één van de grote sterren van de Oranje Leeuwinnen, krijgt ze dit EK een hoop kritiek over zich heen.

Pijnlijk: twee keer gewisseld

Martens maakte in de wedstrijden geen goede indruk. Pijnlijk is dat ze in twee van de drie wedstrijden werd gewisseld. In de laatste wedstrijd tegen Zwitserland werd ze een kwartier voor tijd nog gewisseld met Esmee Brugts, die tijdens haar invalbeurt meer indruk maakte.

,,Martens zit niet lekker in het toernooi. Ze werd gewisseld voor Esmee Brugts. En Esmee heeft in twintig minuten meer geslaagde dribbels gehad dan Martens in zeventig”, zei Manon Melis in gesprek met Voetbalzone.

‘Als het team beter gaat presteren…’

Lieke erkende zelf ook dat ze niet goed uit de verf kwam tijdens dit EK, maar wist wel uit te leggen waarom ze ‘nog geen fantastische actie’ had gemaakt.

,,Als het team beter gaat presteren, zie je ook een betere Lieke Martens”, zei ze met enige frustratie. ,,Het is hier geen Barcelona. Ik sta hier lager op het veld en moet verdedigend meer werken. Er worden op dit moment andere dingen van mij gevraagd. Ik ben een heel goede teamplayer, maar ik krijg de bal nu vaker rond de middenlijn.”

‘Ik was dit bij Barcelona niet gewend’

En dat is volgens haar niet de bedoeling. ,,In de wedstrijden voor het EK heb ik ook laten zien wat ik wél kan als we wél veel de bal hebben. Toen kwamen we minder in het rennen”, vertelde ze. ,,Ik was dit bij Barcelona niet gewend. Daar heb ik heel veel energie om al mijn aanvallende acties te kunnen maken.”

Martens heeft met bondscoach Mark Parsons gesproken over de tactiek, maar daar is niets uitgekomen. Dat voor haar het EK nu is geëindigd, is dan ook opvallend te noemen. Ligt het écht aan de blessure of is er meer aan de hand?

Tags

GeruchtGeruchtenLieke Martensvertrek

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie