Komedie Beentjes van Sint-Hildegard passeert 700.000 bezoekers

Door: DitjesDatjes
26-09-2020

De Beentjes van Sint-Hildegard, het speelfilmdebuut van Herman Finkers, blijft een hit in de Nederlandse bioscopen. De komedie trok voor de coronacrisis een half miljoen bezoekers. Maar ook na de heropening van de bioscopen begin juni blijft de film het goed doen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Inmiddels zijn voor de film alweer 200.000 kaartjes verkocht, laat distributeur September Film dinsdag weten. In totaal zagen tot nu toe meer dan 700.000 mensen de film van Finkers. Het is daarmee de best bezochte Nederlandse film van het jaar.

De Beentjes van Sint-Hildegard van regisseur Johan Nijenhuis vertelt over een Twents echtpaar dat na 35 jaar huwelijk de balans opmaakt en zich afvraagt of ze allebei wel echt gelukkig zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Finkers en Johanna ter Steege. De Twentse komiek schreef ook het scenario voor de film, die nog in bijna honderd zalen draait.

De Beentjes heeft zoveel impact dat er inmiddels ook filmreizen worden georganiseerd naar de bedevaartskerk in de Duitse wijnstad Rüdesheim die een grote rol speelt in het verhaal. De film geldt komende week ook als een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Gouden Kalveren, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen. Nijenhuis en Finkers sluiten niet uit in de toekomst nog een speelfilm te gaan ontwikkelen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD