Koning: Bioscopen blijven altijd relevant, mijn gezin gaat graag

Door: DitjesDatjes
27-01-2021

Willem-Alexander denkt dat de bioscopen altijd relevant blijven. Hij vindt het mooi om te zien dat de Nederlandse filmsector zichzelf, ondanks de zware tegenslagen in de coronacrisis, steeds opnieuw probeert uit te vinden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat zei de koning woensdag tijdens een digitaal gesprek met een groot aantal vertegenwoordigers van de Nederlandse filmsector. Hij toonde veel interesse in de sector en sprak zijn sympathie uit voor de bioscopen, de filmmakers en de exploitanten.

“De bioscopen blijven altijd relevant”, zei Willem-Alexander. “Als bezoeker hoop ik snel weer mee te maken dat de theaters bezoekers kunnen ontvangen. Ik en mijn gezin maken er graag gebruik van. Het was in de zomer heel raar om soms met vijftig mensen in de zaal te zitten.”

De koning sprak in het bijzonder de hoop uit binnenkort weer een keer in Vlissingen naar de bioscoop te kunnen. Hij zou hier op maandag 13 december de première van het oorlogsepos De Slag om de Schelde bijwonen, maar moest daarvan afzien toen premier Mark Rutte die avond de coronamaatregelen aanscherpte.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD