Koning Charles laat van zich horen: ‘Dankbaar’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Maandag kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat de Britse koning Charles lijdt aan kanker. Voor het eerst sinds het nieuws laat hij van zich horen.

De zieke koning van Engeland laat weten enorm dankbaar te zijn voor alle steunbetuigingen aan zijn adres. Hij vindt het ‘hartverwarmend’ dat de diagnose kanker bij hem het ‘publieke begrip’ voor de ziekte heeft vergroot en meer onder de aandacht heeft gebracht. ,,Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de vele steunbetuigingen en wensen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen”, laat Charles weten.

Kanker

Aan welke vorm van kanker koning Charles lijdt, houdt hij liever privé. Volgens Buckingham Palace gaat het in ieder geval niet om prostaatkanker. De koning werd op 29 januari uit het ziekenhuis ontslagen na de operatie aan zijn prostaat. Inmiddels is hij begonnen met de behandeling en heeft hij op advies van de artsen zijn publieke taken voorlopig neergelegd.

Weinig werkende Royals

Er blijven steeds minder werkende Royals over in Engeland. Prins Andrew heeft al zijn taken moeten neerleggen vanwege het schandaal rond de voor seksueel misbruik veroordeelde Jeffrey Epstein waarmee hij bevriend was. En prins Harry vertrok met Meghan na een hoop ellende naar Amerika en geen werkend lid meer. Harry is momenteel wel naar Londen gevlogen om er voor zijn vader te zijn.

Nu met de ziekte van Charles blijven er haast te weinig werkende leden over voor alle taken. Camilla en prins William zullen proberen zo veel mogelijk op te pakken.

Tags

KONING CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck