Koning: gevoel van saamhorigheid en trots leidt ons door de crisis

Willem Alexander
Door: Jos La Grande
20-03-2020

Koning Willem-Alexander heeft de Nederlanders vanavond een hart onder de riem gestoken in deze lastige tijd. De Koning sprak over het ‘eenzaamheidsvirus’ dat is ontstaan na de corona-uitbraak in ons land. ‘Een gevoel van saamhorigheid en trots zal dwars door deze moeilijke tijden blijven bestaan’, aldus de Koning.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Willem-Alexander sprak zijn dankbaarheid uit aan de mensen die de samenleving draaiende houden, zoals de mensen werkzaam in de zorg, bij de politie en de brandweer, maar ook zij die werkzaam zijn bij de supermarkten werden genoemd door de vorst.

De Koning toonde zich betrokken bij de situatie en bood in zijn toespraak hoop op betere tijden. Hij stond stil bij de ondernemers, die hun bedrijf waar ze jarenlang keihard voor hebben geknokt in problemen zien komen en ook bij de kinderen in onze samenleving.  Ook voor hen staat de wereld op zijn kop, omdat ze niet hun gebruikelijke leventje kunnen leiden, zoals naar verjaardagen gaan of naar school.

Willem-Alexander benadrukte dat we moeten varen op de deskundigen in de crisis, zoals het RIVM en de GGD’s, en dat de crisis ook creativiteit losmaakt bij de Nederlanders. ,,2020 wordt een jaar dat we ons nog lang zullen herinneren”, aldus de Koning aan het slot.

Blok oranje boven

 

Meer DenD