Koning van Bhutan stuurt zijn broer naar Koeweit

Door: DitjesDatjes
19-10-2020

De nieuwe emir van Koeweit heeft daags voor hij een nieuwe zitting van het parlement opent condoleancebezoek gekregen uit het Himalaya-koninkrijk Bhutan. Koning Jigme Khesar stuurde zijn jongere broer prins Jigye Ugyen als persoonlijk afgevaardigde naar emir sjeik Nawaf om deelneming te betuigen met het overlijden van emir sjeik Sabah. Die stierf op 29 september in een Amerikaans ziekenhuis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Prins Jigye Ugyen blijft twee dagen in Koeweit en werd anders dan eerdere bezoekers die op rouwbeklag kwamen niet ontvangen in de koninklijke lounge van het internationale vliegveld, maar in het Seif-paleis. De prins had brieven bij zich van zowel zijn broer de huidige koning, als van zijn vader de vorige koning van Bhutan. “Het volk van Bhutan is solidair met het volk van Koeweit in de rouw om de emir, die een ware vriend was van Bhutan”, aldus de boodschap.

Prins Jigye Ugyen had daarna ook een ontmoeting met de nieuwe kroonprins van Koeweit, sjeik Mishal, een broer van de overleden emir. Ook aan hem bracht hij condoleances over namens zijn broer en vader. Vervolgens stonden er ook gesprekken met de premier en de minister van Buitenlandse Zaken van de Golfstaat op de agenda.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD