Koning Willem-Alexander tekent gratieverzoeken bij de vleet, ook van Frank Masmeijer

Gratie Frank Masmeijer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Niet koning Willem-Alexander bevrijdde de drugscrimineel Frank Masmeijer, maar het was de magistratuur en een welwillende D66-minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) die de invrijheidstelling van voormalig tv-coryfee Frank Masmeijer in gang zette. De Koning zet uiteindelijk zijn handtekening.

De wonderbaarlijke gratieverlening voor de 60-jarige Masmeijer, die in België werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf, kwam op het moment dat hij het zelf totaal niet verwachtte. In zijn cel kreeg hij het nieuws te horen.

Uit de officiële cijfers van het ministerie van Justitie blijkt dat Koning Willem-Alexander het druk heeft met de gratieverzoeken. In 2021 ging het om 75 goedgekeurde aanvragen voor gratie, terwijl vorig jaar het er maar liefst 101 gratieverleningen waren. Dat staat nog los van de voorwaardelijk verleende gratieverzoeken. Een gratieverzoek mag per gevangene maar een keer worden ingediend.

De verbaasde Masmeijer is dolblij met zijn vrijlating, terwijl hij zeker nog anderhalf jaar op water en brood had moeten zitten in zijn onderkomen in de gevangenis in Nieuwegein.

Rechter en Openbaar Ministerie beoordelen of de straf die in het buitenland is opgelegd, in het geval van Frank Masmeijer door een rechtbank bij onze zuiderburen, niet onredelijk zwaar is. Er is geen sprake van andere omstandigheden, zoals ernstige ziekte bijvoorbeeld.

Frank Masmeijer blijkt na zijn vrijlating in een triomfantelijke bui. Hij droomt na zijn criminele avonturen en het uitzitten van zijn gevangenisstraf nu van een baan, geld verdienen en wil genieten van zijn kleindochter, laat hij aan Privé weten.

Tags

FRANK MASMEIJERGEVANGENISKONING WILLEM-ALEXANDERNCRV

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie