Koningin Elizabeth feliciteert ‘inspirerende’ US Open-winnares

Door: DitjesDatjes
12-09-2021

Koningin Elizabeth is enorm blij met de Britse winst op het tennistoernooi US Open. Volgens de Britse koningin kunnen de 18-jarige Emma Raducanu en haar tegenspeelster, de 19-jarige Leylah Fernandez, een grote inspiratie voor anderen zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is een geweldige verdienste, vooral op zo’n jonge leeftijd. Het bewijst ook hoe hard je hebt gewerkt en hoe je je hiervoor hebt ingezet”, schrijft de koningin in een verklaring die verschillende Britse media delen. “Ik twijfel er niet aan dat deze geweldige verdienste, en die van je tegenstander Leylah Fernandez, een grote inspiratie zal zijn voor de volgende generatie tennissers.”

Het was voor Raducanu het tweede grandslamtoernooi uit haar loopbaan. Ze deed in de zomer op basis van een wildcard mee aan Wimbledon, waar ze al de vierde ronde haalde. Sinds de US Open van 1999 was het ook voor het eerst dat twee tieners tegenover elkaar stonden in de finale van een grand slam. 22 jaar geleden namen Serena Williams en Martina Hingis het in New York tegen elkaar op als tieners.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD