Koningin Máxima wacht op uitslag darminfectie

Door: Tanja Brouwer
07-11-2018

Wat is er met Máxima aan de hand? Dat vragen vrienden en familie van de koningin zich af. De afgelopen dagen gaat het niet goed met haar, en de Rijksvoorlichtingsdienst maakte zelfs bekend dat ze een geplande reis moest afzeggen door haar gezondheid. De darminfectie die ze heeft lijkt niet over te gaan, want ook toen ze eind oktober op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk was, had ze de infectie al.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rust

Koningin Máxima hoopt vandaag meer duidelijk te krijgen over de darminfectie. Want hoewel er lange tijd geen rekening is gehouden met een chronische aandoening, kan een darminfectie ook ernstig zijn. Onze koningin moest op doktersadvies al rust houden.

Dat Máxima een reis afzegt en rust moet houden is bijzonder. In 2015 heeft de koningin een nierbekkenontsteking gehad, en toch ging ze op staatsbezoek naar China. Pas toen de medicijnen die ze kreeg niet aan leken te slaan ging ze terug naar Nederland. Vervolgens lag ze vier dagen in het ziekenhuis waar ze direct werd behandeld aan de ontsteking.

 

Meer DenD