‘Koningin schaamt zich voor prins Andrew’

Prins Andrew
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het interview met prins Andrew, waarin hij zei dat hij zich niet kan herinneren seks te hebben gehad met Virginia Roberts, heeft veel stof doen opwaaien. Niet alleen veel Britten vonden de uitspraken van de prins, die bekend staat als arrogant, opmerkelijk. Ook zijn eigen familie zou het interview verschrikkelijk vinden.

Imago

Virginia Roberts beweert dat ze tot drie keer toe gedwongen seks had met prins Andrew. Lang heeft de prins gezwegen, tot zaterdagavond. Toen liet hij zich, tegen het advies van zijn pr-adviseur, interviewen door BBC-journaliste Emily Maitlis. Dat had hij beter niet kunnen doen, want al tijdens het interview gingen kijkers los op Twitter. Zijn imago werd nog slechter.

Roberts beweert dat ze drie keer gedwongen seks heeft gehad met prins Andrew. Die ontkent stellig en heeft voor minstens één keer een alibi. Die nacht, acht jaar geleden, zou hij pizza hebben gegeten met zijn dochter Beatrice bij een Pizza Express in het stadje Woking, vlakbij London. Andere incidenten weet hij zich niet meer te herinneren, beweert hij. Hij weet niets van een orgie op het sekseiland van Epstein en ook zou hij nooit met Roberts hebben gedanst.
Wat veel kijkers nog erger vonden dan zijn bijzondere alibi en plotselinge ‘geheugenverlies’ was het feit dat hij niet één keer medeleven toonde voor de slachtoffers van zedendelinquent Epstein.

Koningin

De Britse royalty-deskundige Angela Levin denkt dat de Koningin en de rest van de koninklijke familie zich doodschamen. Prins Andrew zei dat hij zijn deelname ‘hoger op’ had overlegd en het leek daardoor alsof hij zijn moeder bedoelde. Levin denkt echter dat zij nooit toestemming had gegeven voor het interview. ,,Het motto van de Koningin is niet zeuren en niet uitleggen. Ik denk dat ze zich enorm schaamt.”

Tags

ANGELA LEVINBBCEPSTEININTERVIEWKONINGIN ELIZABETHPRINS ANDREWSEKS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck