Koningspaar en minister-president feliciteren geslaagden

Koninklijk paar
Door: DitjesenDatjes
04-06-2020

Duizenden leerlingen hoorden vandaag of ze waren geslaagd voor de middelbare school of niet. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zien in dat het zeker voor hun een gekke tijd is, want de leerlingen misten niet alleen het staatsexamen, maar ook de examenfeestjes. Daarom steken ze de kinderen een hart onder de riem.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Een bijzonder jaar’

In een filmpje feliciteren de Koning en koningin alle geslaagden met hun diploma. ,,Het is natuurlijk een hele rare afloop van jullie middelbare schooltijd”, begint Máxima het filmpje. ,,Geen feestjes, niet reizen met vrienden, niet echt kunnen vieren dat jullie het diploma hebben gehaald.” De Koning gaat daarna verder: ,,Maar desalniettemin, hartstikke gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma. Het is natuurlijk een bijzonder jaar, het coronajaar, en dat nemen ze je ook niet meer af. Geniet ervan en veel succes met studie, werk of wat je hierna ook gaat doen.”

‘Anders dan voorgesteld

Ook Mark Rutte deelt een boodschap op Instagram aan alle geslaagden. Hij schrijft bij een foto waarop een vlaggestok met vlag en tas is te zien het volgende: ,,Het is #nationaleslaagdag. Dé dag dat de vlag met rugzak uitgehangen wordt. Ik feliciteer alle scholieren die geslaagd zijn met hun diploma. Jullie eindexamenjaar loopt anders dan jullie je voorgesteld hadden, maar ik weet zeker dat jullie er een feestelijke dag van maken. ”


Meer DenD