Krijgt Máxima last van het lege-nest-syndroom?

koningin Máxima
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na de zomervakantie verlaten Amalia en Alexia het ouderlijk huis, en blijft Ariane als enige over van de prinsessen. Het zou goed kunnen dat koningin Máxima daardoor last krijgt van het lege-nest-syndroom. ,,Het wordt heel stil in huis…”

Stiller in het paleis

Het gaat in één keer een stuk stiller worden in het paleis. Amalia trekt na de zomervakantie de wijde wereld. Ze is van plan om dingen te gaan doen die ‘later niet meer kunnen’ en om bezoeken te brengen aan vrienden of relaties van haar familie.

En op hetzelfde moment vertrekt Alexia naar het Atlantic College in Wales waar ze de komende twee jaar haar middelbare school hoopt af te ronden.

‘We moeten ze loslaten’

Dat twee van haar dochters vertrekken, vindt Máxima moeilijk. ,,We moeten de kinderen loslaten, maar ik ga ze enorm missen. Het wordt wel heel stil in huis”, vertelde de koningin openhartig tijdens de fotosessie afgelopen vrijdag. ,,Maar ze zijn er klaar voor en ze willen heel graag dingen doen. Maar ik hoop dat ze ons nog vaak komen bezoeken.”

Willem-Alexander sluit zich hierbij aan. ,,Natuurlijk zal ook ik mijn dochters gaan missen. Ieder om hun eigen persoonlijkheid die absoluut een rol speelt in de discussies aan tafel die heftig kunnen zijn, maar altijd voor een leuke dynamiek zorgen.”

Gaan we een andere Ariane zien?

Het vertrek van de twee oudste dochters, gaat er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat Ariane extra veel aandacht krijgt. ,,Zij blijft hier alleen en krijgt heel veel aandacht. Misschien komt er een andere Ariane naar voren dan als ze met allebei haar zussen is”, zei Máxima.

Tags

AMALIAARIANEKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAPRINSES ALEXIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck