Kritiek op finale Expeditie Robinson

Expeditie Robinson
Door: Lies Jansen
16-12-2019

Afgelopen zondagavond was het zo ver, de finale van Expeditie Robinson 2019. Het was alweer het twintigste seizoen van het RTL-programma. Toch wist Expeditie Robinson weer een record binnen te slepen, met 1,77 miljoen kijkers. Het best bekeken slotaflevering tot nu toe. Ondanks de grote hoeveelheid kijkers, waren de meeste mensen niet erg blij met de finale.

Tekst gaat verder onder advertentie

Finale was ‘een anticlimax’

Toen er afgelopen zondag werd gestreden in de finale waren veel kijkers niet tevreden. Zo kon de finalist en tv-kok Hugo niet door met de laatste opdracht in de finale, omdat de ballen waarmee hij een doelwit moest raken, op waren. Er zat niets anders op, dan te wachten op de twee andere finalisten. Hugo speelde tegen Eva Cleven, en Shary-An Nivillac. Een behoorlijke anticlimax volgens veel kijkers.

Expeditie onder vuur

Het leek een pittig seizoen voor Expeditie Robinson. Veel kijkers hadden kritiek op een aantal keer ‘valsspelen’ tijdens dit seizoen en ook noemden sommige kijkers het ‘doorgestoken kaart’. Het leek alsof er dit jaar meer bontjes dan ooit waren, waardoor de betere spelers er het eerst werden uitgestuurd.
Daarnaast maakte Expeditie te vroeg bekend wie er in de finale stonden. Voordat de halve-finale überhaupt werd uitgezonden, verscheen het spotje met de finalisten al online.

Terechte winnaar

Ondanks kritiek op de finale zijn veel kijkers wel blij met de winnaar, Hugo. Voor hem was het emotioneel heel zwaar, zoals we eerder schreven. Bij terugkomst had hij moeite met het terugkeren in de maatschappij: ,,De eerste avond sliep ik op de grond.”

Op Twitter gingen kijkers los over de finale.

 

Meer DenD