Kritiek op kleding Willem-Alexander

Kleding Willem-Alexander,
Door: Jos La Grande
23-08-2020

De mouwen van het blauwe jasje van koning Willem-Alexander vielen tot over zijn knokkels en de broek is te lang, waardoor er stof rust op zijn voeten.

Stijl-expert Arno Kantelberg uit (met een knipoog) kritiek op de kledingstijl van de Nederlandse Koning. Hij vraagt zich in zijn column voor De Volkskrant af welke zelf respecterende kleermaker iemand zo de deur laat uitlopen. Hij concludeert dat de vorst het samengestelde jasje en broek alleen maar online kan hebben besteld.

Bernhard

Volgens Kantelberg deed prins Bernhard, de opa van Willem-Alexander, het een stuk beter. Bernhard had het gevoel voor stijl dat volgens Kantelberg door de Italianen ‘sprezzatura’ wordt genoemd. De stijldeskundige verzucht: had zijn kleinzoon maar wat van zijn talent…

Lees ook:

Expert levert kritiek: ‘Máxima heeft te veel kleding’

Het blijkt overigens te gaan over een blauw jasje dat je bij herenketen Suit Supply voor ruim €250 kunt kopen. Willem-Alexander droeg het bij de fotoshoot ter gelegenheid van de zomervakantie 2020.

Verklaring

Kantelberg heeft nog een andere mogelijke verklaring voor het feit dat koning Willem-Alexander worstelt met zijn kleding. Hij suggereert met enige ironie dat zijn vrouw Máxima nooit waarschuwt voor blunders. Zoals bekend zijn de spotlights altijd op de koningin gericht, die er altijd picobello uit ziet.

Hier enkele foto’s van de koning in het blauwe jasje.

Meer DenD