Expert levert kritiek: ‘Máxima heeft te veel kleding’

Koningin Maxima
Door: Tanja Brouwer
15-06-2020

Royalty-journaliste Josine Droogendijk, die columns schrijft in het grootste gratis royalty-magazine van Nederland Oranje Boven, weet alles van de inhoud van de kledingkast van koningin Máxima. Zij vindt het bedrag dat de koningin per jaar uitgeeft in het buitenland aan kleding schandalig.

Koopgedrag koningin

In een interview met het blad Villamedia laat Josine weten dat ze het niet eens is met het koopgedrag van koningin Máxima. De vorstin zou 95% van haar kledingbudget uitgeven over de grens, en dan vooral in België.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Couturier Addy van den Krommenacker heeft vorig jaar een doorstart gemaakt. Waarom bestelt ze geen avondjurk bij hem”, zegt Josine die niet goed begrijpt waarom de koningin niet meer kleding koopt van Nederlandse ontwerpers en modehuizen.

Daarnaast heeft Josine ook kritiek op de hoeveelheid kleding van Máxima. ,,Ik benoem dat wel, als Máxima haar vijftiende nieuwe rode jas draagt. Want, waren die vorige veertien dan niet goed genoeg?”

H&M en Zara

Koningin Máxima koopt niet alleen maar kleding van binnen- en buitenlandse designers en duurdere modehuizen. Onlangs liep ze namelijk in een jurk van H&M, die nog geen €50 kostte. Ook heeft ze, net zoals haar drie dochters, regelmatig iets van Zara aan.

Meer DenD