Kritiek op Ruud de Wild in The Passion: ‘Ben duivelszoon genoemd’

Kritiek op verteller The Passion
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ruud de Wild is opgegroeid in een streng christelijke omgeving die hij ‘een sekte’ en ’traumatisch’ heeft genoemd. Velen waren dan ook enorm verrast toen werd aangekondigd dat hij dit jaar in The Passion de rol van verteller op zich neemt. De radio-dj kon rekenen op een hoop kritiek. ,,Ik ben de zoon van Lucifer genoemd.”

Ruud de Wild heeft een traumatische jeugd gehad, iets waar hij niet graag over praat. In het programma Lago di Beau maakte hij een aantal maanden geleden een uitzondering. ,,Ik kom uit een geloofgenootschap, een sekte heet dat ook wel. Dat was heel streng”, zei hij.

Therapie

Zijn ouders geloofden in het einde der tijden, iets waar Ruud heel anders over dacht. Als kind is hij dan ook een keer uit logeren gegaan om vervolgens nooit meer terug te keren. Omdat zijn jeugd zo’n grote impact had, is hij op een gegeven moment in therapie gegaan.

‘Zoon van de duivel’

Ruud is dan ook wellicht niet de eerste aan wie je denkt voor een rol in The Passion. Toch is de radio-dj vanavond de verteller tijdens de live-uitzending, iets waar velen het niet mee eens zijn. Hij werd zelfs de zoon van de duivel genoemd.

 ,,Ik ben de zoon van Lucifer genoemd, begreep ik”, vertelt Ruud in gesprek met het ANP. ,,Ik snap wel dat er mensen zijn die moeite hebben met mij als verteller. Dat is omdat ik scherp kan zijn, ook op het geloof. Want zo mooi als het kan zijn, zo eng kan het ook zijn. Ik heb een broer van 60 jaar en die droomt nog steeds over wat we vroeger allemaal hebben meegemaakt, dat is toch niet goed?”

Twijfels over rol

Toen hij werd gevraagd voor een rol in The Passion, had Ruud dan ook zijn twijfels. ,,Toen ik zei dat ik wel wat vraagtekens heb bij de Bijbel, zeiden ze bij KRO-NCRV: dat is precies de reden waarom we jou gevraagd hebben. Toen had ik nog weinig overtuiging nodig, hoor!”, zegt Ruud.

Voor hem was de vrijheid voor eigen interpretatie één van de redenen om het te doen. ,,Ze kwamen er zelf mee. Vertel het vanuit je eigen persoonlijke beleving. Maar het verhaal is het verhaal, ik ben er niet om opeens een heel ander paasverhaal te vertellen.”

Tags

RUUD DE WILDTHE PASSION

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck