Kwestie-DWDD kost BNNVARA nog meer leden

Door: Ditjes en Datjes
28-11-2022

Bijna vierhonderd leden van BNNVARA hebben inmiddels hun lidmaatschap opgezegd naar aanleiding van de onthullingen over het programma De Wereld Draait Door en presentator Matthijs van Nieuwkerk. Dat meldt een woordvoerder van BNNVARA aan het ANP. Vorige week woensdag stond het aantal opgestapte leden nog op ruim tweehonderd.

De omroep liet woensdag weten dat kijkers en leden “via verschillende kanalen” reageerden en hun “emoties wilden delen”. “Dat is begrijpelijk en we gaan natuurlijk met iedereen in gesprek, of dat per mail, telefoon of WhatsApp is”, aldus de woordvoerder. In 2021 had BNNVARA nog ruim 383.000 leden.

De Volkskrant publiceerde bijna twee weken geleden een uitgebreid onderzoek waarin oud-medewerkers van DWDD vertelden dat presentator Matthijs van Nieuwkerk de redacteuren regelmatig terroriseerde en kleineerde. De presentator heeft inmiddels de samenwerking met BNNVARA verbroken. Als gevolg van de onthullingen en de daarop volgende meldingen van misstanden bij andere NPO-programma’s komt er een onafhankelijk onderzoek naar de werkcultuur bij de publieke omroep.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD