KZK-kijkers raken niet uitgepraat over budget: ‘Wat is haar geheim?’

Hoe komt ze aan al dat geld?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een alleenstaande moeder én een hoog budget: kijkers raken niet uitgepraat over Alethea, die in de nieuwste aflevering het team van Kopen Zonder Kijken inschakelt om een huis voor haar te vinden.

Alethea is bewust alleenstaande moeder en woont samen met haar dochters Novée en Leah in een inmiddels te klein appartement in Hilversum. En hoewel ze een budget heeft van 405.000 euro, komt Alethea er al snel achter dat het niet makkelijk is om in je eentje een huis te kopen.

Alleenstaande moeder

,,Als single is het lastiger op de woningmarkt omdat je budget beperkter is. Maar ik heb eigenlijk wel gewoon dezelfde wensen als veel tweeverdieners met twee kinderen”, legt Alethea uit. Ze wil namelijk een woning met minstens drie slaapkamers, zodat iedereen een eigen slaapkamer heeft, en een tuin. Ook moet de woning in Hilversum zijn, omdat ze daar werkt. ,,Geen gekke wensen, maar tegelijkertijd wel dingen die andere mensen ook willen waardoor ik elke keer achter het net vis.”

Droomlocatie

Makelaar Alex van Keulen vindt een woning op steenworp afstand van haar appartement, waardoor haar dochters niet hoeven te wisselen van school. Alethea is dolblij; dit is haar droomlocatie. Wel moet er nog een hoop aan het huis gebeuren. Gelukkig kan Alethea een budget van 10.000 euro extra vrijmaken en heeft ze haar appartement gunstig verkocht. Hierdoor wordt er nog eens 40.000 euro bij haar budget opgeteld.

Budget

Kijkers raken niet uitgepraat over het ruime budget van de alleenstaande moeder. Budget 405k als alleenstaande vrouw… Poept die vrouw goud? Wat is haar geheim, tell me!”, schrijft iemand op X. En een ander schrijft: ,,Vergis je niet. Om een budget van 405k moet je 80k plus verdienen!”

‘Petje af’

Een andere kijker vindt Alethea ontzettend stoer. ,,In je eentje met twee kinderen een huis kopen, ik vind het ontzettend stoer”, schrijft de kijker. ,,Overal alleen voor staan, je zorgen en blijdschap niet kunnen delen en dan zo’n positieve houding, petje af!”

Tags

KOPEN ZONDER KIJKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck