Lente: ‘Ik kan niet meer op natuurlijke manier zwanger worden’

Door: DitjesenDatjes
22-03-2019

Lente Voorhoeve stond vorig jaar in alle entertainmentbladen. Over haar affaire met voormalig EO-presentator Manuel Venderbos werden pagina’s volgeschreven. Manuel was namelijk getrouwd en vader van twee jonge kinderen. Dat zette hij allemaal op het spel. Gelukkig is het met hun huwelijk goed gekomen, maar voor Lente was de ellende nog niet voorbij.

Vage klachten

Ze vond opnieuw de liefde. Dit keer bij de leraar van groep 4. Dezelfde groep als haar dochter in zit. Met deze man, Jelle, is zij dolgelukkig, maar toch heeft ze een zware tijd gehad. Ze kreeg namelijk vage gezondheidsklachten. ,,Ik was al een tijd niet lekker en toen ben ik heel ziek geworden”, zegt Lente tegen weekblad Weekend. ,,Ik zegde eerst al mijn werk af. In eerste instantie kreeg ik medicijnen tegen de symptomen, maar toen dat niet hielp, kwam er een onderzoek bij de oncoloog die weefsel wegnam.” De actrice vertelt dat ze de bui al zag hangen, maar toch niet had verwacht dat ze een voorstadium van baarmoederhalskanker had. ,,Je staat er niet echt bij stil dat je zo’n ziekte kunt krijgen. Ik was er dan ook niet bepaald nuchter onder.”

Kinderwens

Al snel na het slechte nieuws volgde een operatie. Gelukkig is het allemaal goed verlopen, maar toch heeft de ingreep grote gevolgen voor de toekomst. ,,Via de natuurlijke weg kan ik geen kinderen meer krijgen”, vertelt Lente. ,,Ik ben 31 en mijn vriend heeft nog geen kinderen, maar wel een kinderwens.” Hoewel lente al twee kinderen heeft, wil ze ook met Jelle een gezinnetje stichten. Ze zullen dus de medische molen in moeten gaan.

Meer DenD