Leven slachtoffer verkrachting door man Rens Kroes kapot: moest hiv-remmers slikken

Rens moet hard lachen om slachtoffer verkrachting man 'sensatie'
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sid S., de man van Rens Kroes, moet 4,5 jaar de cel in voor verkrachting. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten.

Sid moet jarenlang de cel in omdat hij op 9 september 2016 in Amsterdam een vrouw bij de keel heeft gegrepen en haar gedwongen heeft hem oraal te bevredigen en seks met hem te hebben. Hij zei onder meer de volgende dingen tegen het slachtoffer: ‘Ik breek je nek als je je beweegt’, en: ‘Ik vermoord je serieus’.

Schuldig

Sid werd in 2019 al schuldig bevonden aan verkrachting, zo werd in de zomer van 2023 bekend via rechtbankdocumenten die op verzoek van Yvonne Coldeweijer waren gepubliceerd. Sid kreeg toen een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd, maar ging in hoger beroep.

Hoger beroep

Het hoger beroep pakt averechts voor hem uit, want de straf die hij opgelegd heeft gekregen is hoger dan in 2019 en ook hoger dan de vier jaar cel die twee weken geleden was geëist. Het hof noemt als strafverzwarende omstandigheden onder meer het brute geweld op de meer dan twaalf jaar jongere vrouw.

Hiv-remmers

Sid gebruikte geen condoom, waardoor de vrouw heel bang is geweest om zwanger te worden of ziektes op te lopen. Ook heeft zij hiv-remmers moeten nemen. Het slachtoffer heeft erg veel last van wat er is gebeurd. Ze is somber, bang en heeft moeite met het vertrouwen van mannen.

Rens Kroes

Rens en haar man zijn inmiddels al zestien jaar samen. Eind 2020 kregen ze samen een dochter, Maya Jade. In 2021 maakte Kroes bekend in het geheim in het huwelijksbootje te zijn gestapt.

Tags

RENS KROES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck