Lieke Martens mist training

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Goed én slecht nieuws voor beste voetbalster ter wereld Lieke Martens. Een kleine troost is dat de 26-jarige vandaag de 1 miljoen volgers op Instagram heeft bereikt. Maar daarnaast traint Martens, die afgelopen dinsdag ervoor zorgde dat Oranje Leeuwinnen naar de kwartfinale gaan, niet mee voor het duel tegen Italië aanstaande zaterdag.

Martens in een rolstoel

Een dag na de overwinning tegen Japan (2-1) verscheen de Limburgse in een rolstoel op het treinstation van Rennes (Frankrijk). Aan het duel van dinsdag heeft ze voetklachten overgehouden.„Tijdens het juichen ging er iemand op mijn voet staan” vertelde ze na de wedstrijd. Uit voorzorg werd Martens in een rolstoel vanuit de bus naar de trein gebracht om haar voet zo veel mogelijk te ontlasten.

Veel pijntjes bij de Oranje Leeuwinnen

De linksbuiten van Oranje koos ervoor om de training op het veld te cancellen. En zij is niet de enige die deze beslissing heeft gemaakt. Ook leeuwinnen Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema lieten deze training schieten vanwege lichamelijke klachten.

Van Dongen werd tijdens het duel tegen Japan met hamstring-klachten al vervangen en van der Gragt heeft al een tijd knieklachten. Ook Jackie Groenen raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd. Haar enkel klapte dubbel tijdens een tackle van een van de Japanse tegenstanders. In tegenstelling tot Martens wandelden deze dames wél ongedeerd door het treinstation van Rennes richting de volgende stop: Valenciennes.

1 miljoen

Een troost is dat Martens vandaag de 1 miljoen volgers heeft bereikt op Instagram. De Barcelona-ster is nummer drie op het WK vrouwenvoetbal die meer dan een miljoen volgers heeft. Amerikaanse voetbalster Alex Morgan spant de kroon met 6,6 miljoen volgers en de Braziliaanse Marta Vieira da Silva is de nummer twee met een bereik van 2,3 miljoen.

https://www.instagram.com/p/BzGABvhluiY/

https://www.instagram.com/p/BzBRxAIFXAi/

https://www.instagram.com/p/BzKnCHtCAaR/

Tags

LIEKE MARTENSMARTENSSPORTVOETBALVROUWEN VOETBALWK VROUWENVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck