Liep optreden Dré Hazes uit de hand? ‘Politieonderzoek’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Dré Hazes heeft zich de woede op de hals gehaald na een optreden in een Vlaamse club. Op social media gingen beelden de rondte in waarop duidelijk te zien was dat zijn optreden uit de hand liep. Het was er erg druk en mensen hielden zich niet aan de corona maatregels. De politie is een onderzoek gestart naar het incident.

Kritiek

Dré Hazes maakt zich met deze actie niet populair bij ons buurland. Peter Huyck, diensthoofd Technische Diensten en Exploitatie van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, vindt het onbegrijpelijk. In de Gelderlander deelt hij zijn frustratie.

,,Deze beelden zijn een klap in het gezicht van het zorgpersoneel en tonen aan dat voor velen de economie boven gezondheid gaat. Doen deze mensen dit nu om er zéker van te zijn dat de zogenaamde niet-dringende opnames en ingrepen weer uitgesteld moeten worden? Dit soort activiteiten organiseer je niet aan de vooravond van Fase 2 in de ziekenhuizen.”

Beelden

Op de beelden is te zien dat het er inderdaad té gezellig aan toe gaat bij Dré’s show. Ook de politie werd al gauw ingeschakeld na meerdere meldingen van wangedrag.

Politiewoordvoerder Dirk van de Sande vertelt dat er een onderzoek gestart is naar het incident. ,,Wij kregen in de loop van zondag inderdaad melding van het feestje dat op zaterdagavond plaatsvond en zijn dan ook een onderzoek gestart naar het al dan niet naleven van de Covid-19-regels”.

Van de Sande vertelt dat de evenementenlocatie op scherp staat.

,,Omdat er ook op zondagavond een activiteit in Carré op de planning stond, zijn we ook ter plaatse gaan controleren. Op dat moment was – op een kleinere inbreuk na, waarvoor ook geverbaliseerd werd – alles in orde. Het onderzoek naar de gebeurtenissen van zaterdagavond loopt nog.”

Bekijk de beelden hier:

Carré

Ook de manager van club Carré spreekt zich uit over het voorval. ,,Deze storm van kritiek is onterecht, want op deze foto’s en videobeelden zie je niet alles. Het is logisch dat mensen de leukste momenten van de avond op sociale media zetten, maar we zijn echt wel voorzichtig.”

Inmiddels is op de website te lezen dat club Carré zijn deuren voorlopig heeft gesloten.

,,Carré zal gesloten zijn tot nader order. We hopen dat de regering snel doortastende in plaats van vrijblijvende maatregelen zal opleggen maar ondertussen laten wij ons leiden door gezond verstand. In afwachting van verder nieuws gaan wij in dialoog met het personeel & zoeken we nieuwe data voor reeds geplande evenementen.”

Tags

ANDRÉ HAZESKRITIEKOPTREDENPOLITIEPOLITIE DOET ONDERZOEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck