Lieve geeft antwoord: ‘Buurmeisje noemt mij een gluurder’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Dag Lieve,

Ik heb bonje met mijn vrouw en met de achterburen en dat komt allemaal door mijn buurmeisje. Vanuit mijn werkkamer heb ik zicht op haar slaapkamer en zij heeft tegen haar ouders gezegd dat ik gluur. Prompt kwamen mijn buren verhaal halen. Mijn vrouw steunde mij, maar toen de buren vertrokken waren, vroeg ze mij wel of ik inderdaad aan het gluren was. Hoe gênant! Thuis werk ik nu in een andere kamer, maar het zit me toch niet lekker. Wat te doen?

J.v.D. uit H.

Antwoord van Lieve:

Wanneer je onterecht beschuldigd wordt, voelt dat unfair en gemeen. Een beschuldiging moet kunnen worden aangetoond en gegrond zijn, anders is het een insinuatie. In het ergste geval zou je aangifte kunnen doen van laster, omdat je goede naam wordt aangetast. Door van kamer te wisselen voorkom je in elk geval toekomstig vingerwijzen. Neem het je vrouw niet kwalijk dat ze toch even aan het wankelen is gebracht. Ze nam het wel voor je op tijdens de confrontatie met de buren. Dat zegt genoeg over jullie huwelijk en haar vertrouwen in jou.

Tags

LIEFDESADVIESVRAAG HET LIEVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie