Lieve geeft antwoord: ‘Stikjaloers op zijn andere liefdespartner’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Beste Lieve,

Mijn partner en ik (s)experimenteren met een polyamoureuze relatie, waarin we beiden de vrijheid hebben om meerdere partners te hebben. Onze filosofie is dat het delen van liefde juist leidt tot meer liefde. Echter, recentelijk is onze manier van leven en liefhebben verstoord door de komst van E. in het leven van mijn partner. E. is mooi, krachtig, inspirerend en sensueel – betoverend. Je begrijpt: ik ben stikjaloers en onzeker. Ik wil hun gelukkige momenten niet in de weg staan, maar ik worstel echt enorm met mijn emoties.

H. uit R.

Antwoord Lieve

Polyamorie kan complex zijn en het worstelen met gevoelens van jaloezie en onzekerheid is begrijpelijk. Het is belangrijk om openlijk te communiceren over je gevoelens en duidelijk te zijn over wat wél en níet comfortabel voor je is. Het is oké om van gedachten te veranderen over eerder gemaakte grenzen en afspraken! Verder kan het waardevol zijn om je eigen jaloezie en onzekerheid onder de loep te
nemen. Vaak schuilt er angst achter. Wat als die persoon leuker is dan ik? Word ik dan vervangen?
Hierin is natuurlijk ook een rol weggelegd voor je partner, om je gerust te stellen en je te vertellen hoe­veel
hij van je houdt.

Tags

LIEVELIEVE GEEFT ANTWOORDSTIKJALOERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck