Lijdt prins Andrew aan DIT syndroom?

Andrew lijdt aan een syndroom
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Andrew blijkt een heel gênante bedgewoonte te hebben. Volgens een koninklijke bron ‘huilt en schreeuwt’ hij als een klein kind als hij zijn knuffels niet ’s nachts bij hem heeft. En daarmee lijkt het erop dat Andrew lijdt aan een syndroom…

Het personeel van Andrew heeft strenge regels gekregen hoe zijn bed opgemaakt moet worden. Zo heeft het personeel een schets waarop staat hoe zijn vijf knuffels op een bepaalde manier op zijn bed moeten liggen. Andrew heeft onder andere een teddybeer met een hartje erop, en op de andere knuffels staan woorden als ‘Papa’, ‘Eendje’ en ‘Prins’.

‘Enorm gênant’

Wanneer de knuffels niet op de juiste manier op zijn bed liggen, zou hij gaan schreeuwen als een klein kind, zo meldt een koninklijke bron in The Sun. ,,Het is hilarisch dat een prins van Engeland zijn knuffels op bed wil hebben. Je kunt je voorstellen dat hij huilt: ‘Mama, ze hebben de nijlpaarden niet op mijn bed gelegd!’ tegen de koningin als iemand het niet goed doet”, grapt de insider. ,,Misschien waren het cadeautjes van zijn dochters of van Fergie, maar het blijft vreemd.”

De koninklijke biograaf Angela Levin noemt de bedgewoonte vooral gênant. ,,Het is enorm gênant, want dit is een man die met helikopters vloog in de Falklandoorlog en meer dan twintig jaar in de Royal Navy zat. Het land was erg trots op hem”, aldus de biograaf in The Sun.

Lijdt hij aan DIT syndroom?

Een volwassen man die zich op sommige momenten gedraagt als een kind, lijkt te wijzen op een syndroom. Bij Andrew wordt het door bronnen het ‘syndroom van Peter Pan’ genoemd. De term werd gepopulariseerd door dr. Dan Kiley in het boek ‘The Peter Pan Syndrome: Men Who Have Never Grown Up’. Het duidt op het verschijnsel dat sommige mannen zich op latere leeftijd puberaal, onvolwassen en narcistisch gedragen en bang zijn om zich te binden.

Volgens de biograaf heeft de bedgewoonte van Andrew vermoedelijk ook nog te maken met iets anders. ,,Hij heeft een ongelooflijke onzekerheid als hij zijn knuffels niet bij zijn zijde heeft. Misschien is hij erg eenzaam.”

Tags

PRINS ANDREWSYNDROOM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck