Lil’ Kleine neergesabeld als ‘fopcoach’ in The Voice

Lil' Kleine
Door: Jos La Grande
30-12-2019

Zelden is een zo vernietigende column geschreven over één van de coaches van de populaire talentenjacht The Voice. In De Volkskrant van vandaag wordt jurylid Lil’ Kleine finaal neergesabeld.

Bovendien wordt alvast vooruitgelopen op de confrontatie die er kennelijk is geweest tussen de rapper en zangeres en The Voice-coach Anouk, die waarschijnlijk pas op 10 januari te zien is op tv, maar wat zich ook achter de schermen afspeelde. Inmiddels zou Kleine excuses hebben aangeboden aan Anouk.

Column

Columnist Haroon Ali, kennelijk geen fan van de jonge coach, maakt korte metten met rapper Kleine:

,,Lil’ Kleine luistert niet, maar draait zijn rode stoel voor elk Nederlandstalig nummer. Hij draait ook als de anderen niet draaien, zodat de kandidaat hem wel als coach moet kiezen. Iedere dame is een ‘lieffurt’ of ‘sgat’ en wordt gepaaid met lege beloften. Hij heeft namelijk geen zinnig advies te bieden. Voor een rapper komt hij slecht uit zijn woorden en brabbelt dingen als: ‘Ik vind dat je heel erg laat zien dat je gewoon iets doet wat je eigenlijk heel leuk vindt. Dat hoor je ook in je stem. Alleen, als ik zo naar je kijk, dan zie ik dat je nog veel meer kan.’ Wablief?”

De Volkskrant

Voor RTL en producent Talpa zijn dit geen fijne berichten, terwijl de liveshows nog moeten starten. Afgelopen zaterdag keken trouwens bijna 1,7 miljoemen Nederlanders naar de show.

Keuze

De keuze voor Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, was al ambitieus, maar kon worden uitgelegd als een poging om het kijkerspubliek divers en jong te houden. John de Mol vroeg hem ook mee te helpen aan de bouw van een jongerenplatform.

,,Het is fantastisch om met een talent als Jorik samen te werken en keer op keer te ervaren wat een inspirator hij voor jongeren is. Het zou me niets verbazen als de energie die ik ervaar bij de ontwikkeling van het nieuwe merk een duidelijke voorbode is van het plezier dat jongeren er straks aan gaan beleven”, aldus De Mol een tijdje geleden.

Liveshows

Zou er nog voor de liveshows een wissel worden toegepast? Kleine eruit en Borsato er bijvoorbeeld in?

Het is bijna niet voor te stellen. Het zou bovendien ook een regelrechte aanslag zijn op het format met de coaches. Maar wat dan te doen met opmerkingen als ‘de fopcoach’, die de battle al heeft verloren, ‘geldwolf’ en ‘incompetent’, zoals Haroon Ali, de columnist van De Volkskrant vandaag schrijft?

Lil' Kleine Anouk

Meer DenD